FREDERIKE NOPPERS

FREDERIKE NOPPERS

Dit ben ik

Duurzaamheid is altijd belangrijk voor mij geweest. Ik heb 15 jaar ervaring in het bedrijfsleven en de financiële sector als project- en programmamanager en strategie adviseur. In die periode startte ik vaak duurzame projecten op, naast mijn vaste taken. Maar naarmate ik mijn portefeuille groter werd, kwam die duurzame focus  in het gedrang.

In 2019 zette ik daarom de stap naar het ondernemerschap. Met CAMBIO Sustainability help ik bedrijven met duurzaam ondernemen. Als projectmanager en adviseur begeleid ik opdrachtgevers bij het realiseren van hun duurzame ambities. Zoals het ontwikkelen van een duurzame strategie of circulair product. En ik zorg niet alleen dat die plannen er komen, ik voer ze ook uit. Ik begeleid het proces van begin tot eind. Kennis, ervaring én het juiste netwerk zijn daarvoor de sleutelwoorden.

Ik ben: Creatief | Doelgericht | Veelzijdig | Verbindend | Altijd op zoek naar de juiste oplossing

schermafbeelding-2020-02-20-om-15.01.36

Ervaring

De rode draad in mijn loopbaan is projectmanagement en business development. Van productontwikkeling tot het openen van nieuwe vestigingen. En van management teams adviseren over strategie tot nieuwe bedrijfsactiviteiten laten groeien. Met een aantal opleidingen bij o.a. de TU Delft en de WUR heb ik me gespecialiseerd in duurzaamheid en circulaire economie. En juist die combinatie zet ik sinds begin 2019 in om bedrijven te helpen duurzaam en circulair te ondernemen.

Voor meer over mijn ervaring, bekijk mijn LinkedIn-profiel.

Aanpak

Mijn aanpak en methodieken stem ik af op u en uw onderneming. Voor circulair ondernemen is er  geen blauwdruk. We kijken samen naar de complexiteit van de vraag en bepalen dan hoe we die aan gaan pakken.

Dat kan met een duurzaam businessmodelcanvas zoals het Klaverblad model van Jan Jonker. Of aan de hand van de Sustainable Development Goals. Soms past dat niet en creëren we – samen met de juiste ketenpartners – een eigen aanpak. Want uw bedrijfsprocessen blijven het uitgangspunt, voor elke vernieuwing of verduurzaming.

Ook in de keuze van projectmethodieken ben ik flexibel. Past een programmatische aanpak bij u, dan zet ik dat op. Werkt u liever met Lean Startup of Agile? Dan gebruiken we dat gedachtengoed.

Soms ben ik geen projectleider maar procesbegeleider. Dan zorg ik er met de juiste processturing voor dat de neuzen dezelfde kant op staan en dat het team zelf aan de slag gaat met de uitdagingen.

“Voor circulair ondernemen is er  geen blauwdruk.
We kijken samen naar de complexiteit van de vraag en bepalen dan hoe we die aan gaan pakken.”

Dit ben ik ook

Ik ben Groningse, maar woon al 17 jaar in Utrecht. Samen met mijn man en twee kinderen. Ik houd onwijs van koken, vreemde talen leren en nieuwe dingen uitproberen. Zo leer ik nu kleding maken. Maar vraag het me over een halfjaar nog eens, dan doe ik vast weer wat anders. In het weekend ben ik graag buiten. Hardlopen, wandelen of hutten bouwen met mijn kinderen